Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un director din SUA a renunțat la un salariu de un milion de dolari pe lună, de dragul angajaților

Wednesday, 15 April 2015, 11:01 Sursă: REALITATEA TV

Dan Price a decis să crească salariul minim pentru angajaţii săi de la 48 de mii de dolari la 70 de mii de dolari pe an, după ce a citit un articol despre fericirea umană. Omul de afaceri a fost motivat şi de problemele financiare pe care le înfruntau mulţi dintre angajaţii săi, care nu îşi mai puteau permite plata chiriei în Seattle.

"Ce vreau să anunţ acum este faptul că începând cu acest moment, vom aplica o nouă politică de salarizare, iar salariul minim va urca la 70 de mii de dolari pentru toţi cei care lucrează aici. Salariul meu este legat de valoarea pieţei şi de suma pe care ar cere-o un înlocuitor. Din cauza acestei inegalităţi, remuneraţia mea ca director general executiv este foarte mare, câştig foarte mult. Acesta este motivul pentru care îmi voi reduce salariul la valoarea minimă. Acum ne confruntăm cu inegalităţi sociale mai pronunţate chiar şi decât cele din timpul marii recesiuni", a declarat Price, într-un interviu la Huffington Post.

Bărbatul nu a mai suportat să menţină situaţia actuală, motiv pentru care şi-a redus salariul de la un milion de dolari la doar 70 de mii de dolari, pentru a putea suporta costurile noii politici a firmei.

Potrivit unui studiu publicat de Bloomberg, salariile persoanelor aflate în poziţii de conducere în Statele Unite sunt de 300 de ori mai mari decât cele ale angajaţilor de rând. Diferenţa uriaşă a stârnit nemulţumiri profunde din partea populaţiei. Un proiect de lege votat de Congresul american în 2010 urma să forţeze companiile listate la bursă să facă publice toate câştigurile directorilor. Cu toate acestea, legea nu a fost pusă în aplicare nici până în momentul actual.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN