Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Serghei Stanișev, apropiat al lui Ponta, reales președinte al Partidului Socialiștilor Europeni

Saturday, 13 June 2015, 12:55 Sursă: REALITATEA.NET

Stanișev, care va avea astfel un nou mandat de doi ani și jumătate, a fost reales la al zecelea congres la PES, care are loc vineri și sâmbătă în capitala Ungariei.

După victorie, Stanișev a spus că este onorat și recunoscător că a fost reales pentru un nou mandat, potrivit Novinite. El a afirmat că îl așteaptă o muncă dificilă în dezvoltarea socialismului și a social-democrației în Europa, dar că este pregătit să facă față acestor provocări.

Stanișev a transmis totodată mulțumiri tuturor delegațiilor, membrilor de partid și organizațiilor pentru că și-au reconfirmat încrederea în el, fapt care îl motivează să facă și mai mult și să schimbe cu adevărat Europa.

El a reafirmat obiectivul PES de a schimba lumea în mai bine, de a asigura o viață demnă pentru fiecare persoană și de a ajunge la o societate corectă și coerentă.

Stanișev a mai anunțat că principalul său obiectiv este de a câștiga încrederea oamenilor și de a face ca PES să obțină victoria la alegerile pentru Parlamentul European din 2019.

Pe de altă parte, Martin Schulz, președintele socialist al Parlamentului European, a declarat că țările din Europa se află pe un drum al democrației, dar a adăugat valorile democratice fundamentale sunt tot mai des puse sub semnul întrebării, potrivit MTI.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN