Coronavirus - România: 20479 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio. Un jaguar a fost ucis

Wednesday, 22 June 2016, 11:46 Sursă: REALITATEA.NET

Jaguarul a fost împușcat la o grădină zoologică de la un centru de pregătire militară după ce animalul, în ciuda faptului că era tranchilizat, a încercat să atace un soldat.

"Am facut greseala de a permite ca torta olimpica, un simbol al pacii si al unitatii, sa fie expus alaturi de un animal salbatic tinut in lanturi. Aceasta imagine contravine convingerilor noastre si valorilor noastre", se arata intr-un comunicat al Comitetului local de organizare a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio.

Un jaguar colorat in galben si verde, cunoscut ca Ginga, este mascota Jocurilor Olimpice de la Rio, scrie HotNews.

Impuscarea jaguarului a starnit revolta in randul iubitorilor de animale, care au cerut explicatii despre motivul pentru care un animal salbatic a fost implicat in evenimentul olimpic.

Jaguarul este o specie pe cale de disparitie, care nu mai exista deja in Uruguay si El Salvador, potrivit Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.

Folosirea jaguarului Juma, asa cum era numit, la eveniment a fost ilegala, potrivit Ipaam, Institutul de Protectie a Mediului din Amazon, care supravegheaza utilizarea animalelor salbatice.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN