Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O socialistă de 29 de ani, cea mai tânără femeie aleasă în Congresul SUA. Premierele scrutinului

Wednesday, 07 November 2018, 05:15 Sursă: REALITATEA.NET

Alexandria Ocasio-Cortez l-a învins fără probleme pe contracandidatul republican Anthony Pappas, într-unul dintre cele mai ”albastre” districte americane.

De fapt, marea surpriză produsă de Ocasio-Cortez a avut loc în vară, când l-a învins în alegerile primare pe democratul veteran Joe Crowley.

Ocasio-Cortez, născută într-o familie originară din Puerto Rico, a câștigat alegerile primare cu o majoritate impresionantă, de 57,5% într-un district ce cuprinde părți ale cartierelor Bronx și Queens.

Tânăra, care se identifică drept democrată socialistă, susține asigurarea universală de sănătate, învățământul superior fără taxe, concediile medicale plătite, reforme în domeniul justiției și al finanțării în politică.

Este unul dintre democrații care pare să mute partidul spre stânga sau, așa um spun unii analiști, spre adevăratul său electorat, pierdut, cel puțin parțial, de Hillary Clinton, la scrutinul-șoc de acum doi ani.

Tot la scrutinul de marţi, alte două candidate democrate, Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, o refugiată somaleză şi o americană născută la Detroit din părinţi imigranţi palestinieni, au devenit primele două femei de confesiune musulmană care au fost alese în Camera Reprezentanţilor, în circumscripţii din Minnesota şi, respectiv, Michigan, relatează AFP.

De asemenea, potrivit previziunilor din presa americană, Sharice Davids a devenit marţi prima amerindiană aleasă în Congresul SUA, iar în statul Colorado a fost ales guvernator democratul Jared Polis, care s-a prezentat deschis la alegeri ca fiind homosexual, o altă premieră în Statele Unite

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN