Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regatul Unit, față în față cu recesiunea, în 2020. Cea mai gravă criză economică din ultimii 300 de ani

Thursday, 07 May 2020, 11:40 Sursă: realitatea.net

 

După ieșirea în februarie a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Marea Britanie urmează să se confrunte cu cea mai gravă criză economică din istoria sa. Potrivit Reuters, este  cea mai gravă criză din ultimii 300 de ani.

Potrivit Banca Centrală a Angliei a avertizat contracția economiei în acest an cu 14%. La fel, se așteaptă și o creștere a șomajului la 8%, din cauza epidemiei de coronavirus. 

Vestea bună este că economia Marii Britanii își va reveni în 2021, când PIB va crește cu 15%, potrivit previziunilor bancii centrale.

Pe de altă parte, Banca centrală a lăsat ratele dobânzilor neschimbate la 0,1%. S-a decis să nu fie majorate dobânzile și nici să nu crească suma suplimentară de 200 de miliarde de lire sterline (248 mild de dolari) alocată pentru criza provocată de epidemia de coronavirus.

Marea Britanie a depășit deja pragul de 30.000 de morți din cauza infecției de coronavirus. A devenit practic a doua țară din lume care înregistrează cei mai mulți morți după Statele Unite, în care și-au pierdut viața de duoă ori mai mulți oameni din cauza infecției cu noul coronavirus. 

Marea Britanie înregistra joi 201.101 de cazuri confirmate de infectie cu COVID-19, dintre care muriseră 30.076 de oameni.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN