Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primul parc Disney pe pământ chinezesc a fost deschis la Shanghai

Thursday, 16 June 2016, 09:24 Sursă: REALITATEA.NET

Realizarea parcului a început în 2011, iar Shanghai Disney Resort se întinde în prezent pe 3,9 kilometri pătrați, având un castel de basm și montagnes russes care constituie superlative în domeniu.

Cu un cost de 5,5 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari investiții străine în China, complexul se deschide totuși într-o perioadă în care economia asiatică înregistrează cea mai slabă creștere din ultimul sfert de secol. Bob Iger, PDG al Disney, afirmă însă că țara este prea mare pentru a fi ignorată.

"La urma urmelor, este cea mai mare piață mondială", a spus el presei în ajunul inaugurării. "Este de departe locul care implică cea mai creativă ambiție și cea mai avansată tehnologie pe care l-am construit vreodată", a susținut el.

Bob Iger a conceput el însuși proiectul în 1999, în colaborare cu grupul de stat Shanghai Shendi Group. Inaugurarea sa intervine în momentul în care Disney trece prin tragedia petrecută în parcul Disney World din Orlando (Florida), unde miercuri a fost găsit corpul fără viață al unui copil de doi ani, tras în apă de un aligator în fața familiei, amintește AFP.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN