Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima reacţie a guvernului nipon, după decapitarea celui de-al doilea ostatic japonez de către SI

Sunday, 01 February 2015, 11:03 Sursă: Mediafax

 "Credem că probabilitatea este foarte ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga, referindu-se la credibilitatea documentului, afirmând că se bazează pe analiza experţilor.

El a confirmat că persoana ucisă în înregistrarea video este foarte sigur Kenji Goto.

Suga s-a exprimat la câteva ore după difuzarea pe Internet a acestei înregistrări video anunţând decapitarea ostaticului Kenji Goto care se afla în mâinile SI de la sfârşitul lui octombrie sau începutul lui noiembrie şi a făcut obiectul unor ameninţări repetate în ultimele zile.

Este vorba despre un al doilea cetăţean nipon ucis de SI într-o săptămână, o încercare foarte dificilă pentru Guvernul japonez.

Guvernul lui Shinzo Abe apreciase, de asemenea, că documentul care anunţa moartea lui Haruna Yukawa, prietenul lui Goto deţinut de jihadişti din august, este autentic.

El a fost executat săptămâna trecută după refuzul Guvernului japonez de a plăti grupării SI o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru a salva viaţa celor doi cetăţeni ai săi.

Duminică, Suga a reiterat că Japonia este hotărâtă să "continue lupta împotriva terorismului împreună cu comunitatea internaţională".

Potrivit presei, un Consiliu de securitate naţională (NSC) a avut loc pentru a adopta dispoziţiile necesare pentru protejarea cetăţenilor şi intereselor nipone în lume.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN