Prima doamnă a Franţei rămâne internată pe termen nelimitat

Monday, 13 January 2014, 18:59 Sursă: Mediafax

Valérie Trierweiler, partenera declarată a lui Francois Hollande internată după dezvăluirile despre o presupusă relaţie amoroasă a preşedintelui Franţei cu o actriţă, rămâne spitalizată pe termen nedeterminat, anunţă Biroul acesteia, citat de ziarul Le Monde.

Adaugă părerea ta

"Medicii consideră că are nevoie de mai multă odihnă şi va rămâne spitalizată. Medicii vor stabili când va putea fi externată", a explicat un apropiat al Primei Doamne a Franţei de la Palatul Elysée.

"Are nevoie să se recupereze după şocul suferit. Are nevoie de linişte", precizează sursa citată.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a recunoscut joi, la Palatul Elysee, partenerei sale declarate, Valérie Trierweiler, că are o relaţie cu actriţa Julie Gayet, jurnalista începând să se simtă rău şi să fie abătută, astfel că a fost spitalizată, afirmă surse citate de ziarul Le Parisien. Hollande i-a recunoscut partenerei sale că are o relaţie amoroasă cu Julie Gayet înainte ca revista Closer să facă această dezvăluire. Valérie Trierweiler bănuia de câteva săptămâni că partenerul ei avea o relaţie amoroasă secretă. "A fost ca şi cum Valérie ar fi fost lovită de un tren", explică una dintre prietenele sale. "Era năucită. Ea nu ignorase zvonurile care circulau la Paris de câteva săptămâni. Dar pur şi simplu a vrut să creadă că erau false. Din punctul ei de vedere, ei încă formau un cuplu", precizează prietena.

După discuţia cu Hollande de la Palatul Elysee, Valerie Trierweiler a început să se simtă rău, era foarte tristă şi îi scăzuse tensiunea arterială. A fost spitalizată ca măsură preventivă, susţine Le Parisien, deşi presa americană a sugerat că Prima Doamnă a Franţei a încercat să se sinucidă.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, este supus presiunilor pentru clarificarea situaţiei personale, după dezvăluirile privind relaţia cu actriţa Julie Gayet, şeful statului urmând să facă marţi un anunţ important. Potrivit BBC, o conferinţă de presă majoră care urma să fie o platformă pentru lansarea programului economic pe anul 2014, programată marţi, ar urma să devină o ocazie prin care preşedintele Hollande va fi forţat să facă un anunţ oficial despre viaţa sa personală. Valérie Trierweiler, partenera declarată a lui François Hollande, a păstrat tăcerea după dezvăluirile privind o relaţie amoroasă pe care preşedintele Franţei ar avea-o cu actriţa Julie Gayet.

Georges Fenech, un parlamentar din cadrul partidului de opoziţie Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, de dreapta), a cerut demisia preşedintelui Francois Hollande, argumentând că există riscul "distrugerii valorilor naţiunii", după dezvăluirile privind relaţia amoroasă a şefului statului francez. Revista Closer a dezvăluit că François Hollande, în vârstă de 59 de ani, are o relaţie amoroasă cu actriţa Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani. Preşedintele Francois Hollande a sugerat că ar putea da în judecată publicaţia pentru încălcarea vieţii private, dar nu a negat informaţiile despre relaţia cu Julie Gayet.

Alte articole din: EUROPA