Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Bulgariei, testat pentru coronavirus, după ce șefa sa de cabinet a fost infectată. Boiko Borisov a intrat în autoizolare

Friday, 24 July 2020, 14:28 Sursă: Realitatea.NET

Guvernul bulgar anunţase iniţial că Deniţa a fost testată pozitiv şi din acest motiv premierul a intrat în autoizolare. ''După ce li s-au făcut teste tuturor membrilor administraţiei Consiliului de Miniştri şi tuturor membrilor cabinetului politic al prim-ministrului, şefa de cabinet Deniţa Jeleva a fost testată pozitiv (la COVID-19) ieri seară (joi seară - n.r.)'', se menţiona în comunicatul guvernului. Ca urmare a acestui fapt şi dând curs recomandărilor medicilor, toate persoanele care au intrat în contact cu Deniţa Jeleva au intrat în autoizolare, inclusiv premierul, se adăuga în comunicat.

Jeleva a făcut parte din echipa condusă de premierul Borisov la summitul Consiliului European care s-a desfăşurat timp de 4 zile la Bruxelles, între 17-21 iulie. Jeleva a stat practic aproape tot timpul lângă Borisov, jucând şi rolul de traducător al premierului bulgar, notează EFE. Delegaţia bulgară s-a întors în ţară marţi după-amiază.

Între timp, guvernul bulgar a anunţat vineri la prânz că cel de-al doilea rând de teste care le-au fost făcute premierului Boiko Borisov, în vârstă de 61 de ani, şi Deniţei Jeleva au ieşit negative. Şi primul test la COVID-19 al lui Borisov ieşise tot negativ.

În ultima lună, Bulgaria s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore, Bulgaria a înregistrat 268 de cazuri noi, ceea ce face ca numărul total de cazuri să fie de 9.853, din care 329 de decese, potrivit AGERPRES.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN