Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obama: Vom distruge SI. SUA nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Siria și Irak

Monday, 07 December 2015, 09:00 Sursă: REALITATEA TV

Într-un discurs solemn, susţinut după atentatul din San Bernardino, soldat cu moartea a 14 oameni, președintele american a catalogat atacul armat comis în California drept "un act terorist". Obama a lansat un apel la unitate, subliniind că acesta este cel mai bun răspuns posibil "pentru a onora viețile pierdute în San Bernardino" și a "transmite un mesaj" celor care doresc să atace Statele Unite.

Totodată, preşedintele american a cerut Congresului o legislație mai strictă în domeniul armelor şi a făcut un apel către grupurile tehnologice să se alăture luptei antiteroriste. În discursul susţinut din Biroul Oval de la Casa Albă, Barack Obama a dat asigurări că America nu va permite să fie "terorizată" și a acuzat faptul că Statul Islamic nu vorbește în numele islamului, adepții grupării fiind "huligani și criminali".

Liderul de la Washington a dat asigurari că America va distruge Statul Islamic şi că va vâna teroriştii oriunde s-ar afla. Obama a precizat, însă, că Statele Unite nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Siria și Irak. În discursul său, Obama a lansat, de asemenea, un apel către musulmani să "lupte împotriva ideologiilor extremiste".

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN