Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O centrală nucleară a fost infectată cu viruși. Cum a evitat pericolul

Wednesday, 27 April 2016, 12:04 Sursă: REALITATEA.NET

Centrala de la Gundremmingen, situată la 120 km nord-vest de Munchen, este operată de compania germană RWE.

Virușii W32.Ramnit și Conficker au fost descoperiți în unitatea B de la Gundremmingen, într-un sistem informatic actualizat în 2008 cu un soft de vizualizare de date.

Malware-ul a fost depistat pe 18 unități externe de date, mai ales stick-uri USB, pe computere de birou separate de sistemele de operare ale centralei. RWE a anunțat, în consecință, sporirea măsurilor de securitate informatică.

W32.Ramnit, descoperit în 2010, este proiectat să fure fișiere din calculatoare infectate și are ca țintă Microsoft Windows, potrivit firmei de securitate Symantec. El se răspândește prin stick-uri de memorie, printre alte metode, și este destinat să îi asigure atacatorului control la distanță asupra unui sistem atunci când acesta este conectat la internet.

Conficker, identificat prima oară în 2008, a infectat milioane de computere cu sistem de operare Windows în întreaga lume. El se răspândește prin rețele și prin autocopiere pe unități externe de stocare de date.

RWE a informat Biroul federal pentru securitate informatică (BSI), care lucrează împreună cu specialiști în IT pentru a analiza acest incident.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN