Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NIGERIA. 18 morți într-un atentat sinucigaș comis într-o autogară

Thursday, 26 February 2015, 21:12 Sursă: REALITATEA.NET

'Cel puțin 18 persoane, printre care trei femei, au fost ucise (...) și altele au fost rănite', a declarat un membru al unei miliții locale de autoapărare, Babagana Kyari. Acest bilanț a fost confirmat și de Ali Dauda, un martor al acestui atentat, similar numeroaselor atentate comise în ultimele săptămâni de islamiști nigerieni din gruparea Boko Haram.

Cei doi kamikaze au ajuns ambii în autogara Tashar Gandu, unde unul dintre ei a declanșat explozibilii chiar în mijlocul călătorilor și vânzătorilor, puțin înainte de ora locală 16.00 (15.00 GMT). Teroriștii au pretins că sunt comercianți care pleacă din Biu după ce și-au încheiat negoțul la târgul central, care are loc joi și duminică, a explicat Babagana Kyari.

Acest atentat survine cu două zile după două atacuri similare. Doi bărbați au acționat marți explozibilul pe care îl aveau asupra loc la puțin timp după ce au coborât dintr-un autobuz în autogara din Kano, cel mai mare oraș din nordul Nigeriei. Potrivit unui reprezentant sindical, bilanțul s-ar ridica la 34 de morți, în timp ce poliția rămâne la cifra de 10 morți.

Mai multe pe Agerpres


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN