Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marine Le Pen îi cere tatălui ei să se retragă din politică

Thursday, 09 April 2015, 23:52 Sursă: REALITATEA.NET

Într-o intervenție la canalul de televiziune TF1, Marine Le Pen i-a cerut tatălui ei "să dea dovadă de înțelepciune, să tragă consecințele agitației provocate și probabil să pună capăt responsabilităților sale politice".

"Am decis să deschid o procedură disciplinară", a declarat președinta FN, după o ceartă violentă timp de două zile cu tatăl său în legătură cu interviul pe care el l-a acordat săptămânalului de extremă-dreaptă Rivarol, considerat de ea o "murdărie".

Marine Le Pen s-a justificat pe motiv că "nimeni nu ar înțelege că există în FN personalități care pot să-și exprime o părere ce ar fi personală și contrară statutului" partidului.

"Jean-Marie Le Pen va fi convocat în fața biroului executiv având calitatea de structură disciplinară", a precizat ea, fără a oferi o dată pentru ședința acestei instanțe, din care chiar ea și tatăl ei fac parte.

Președinta FN, care a preluat, în 2011, conducerea partidului al cărui cofondator a fost tatăl ei în 1972, a dat asigurări că se simte "necăjită ca fiică, dar și ca militantă" confruntată cu "Le Pen", dar a relativizat această dispută severă în comparație cu "suferințele francezilor". 

Angajată într-o activitate de "dedemonizare" a FN, Marine Le Pen a blocat miercuri candidatura tatălui ei la alegerile regionale, denunțând angajamentul acestuia "într-o veritabilă spirală între strategia pământului pârjolit și sinuciderea politică".

Tribun și adept al provocărilor, Jean-Marie Le Pen, 86 de ani, a repetat recent remarcile despre camerele de gazare, "un detaliu" al istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial, în urma cărora a fost deja condamnat de justiție. El a recidivat în ultimele zile luând apărarea mareșalului Philippe Pétain, șeful statului francez sub ocupație și artizan al colaborării cu Germania nazistă, amintește AFP.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN