Japonia amenință că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord

Thursday, 27 June 2019, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

Japonia a avertizat public că producătorii săi vor părăsi Marea Britanie, în cazul în care viitorul premier britanic va decide să meargă înainte cu planurile pentru un Brexit fără acord. Nissan, Toyota și Honda au 50% din producția anuală de mașini din Marea Britanie, scrie Automarket.ro
 
Japonia se arată îngrijorată de planurile celor doi candidați care vor să preia fotoliul de premier al Marii Britanii. După demisia Theresei May, atât Boris Johnson, cât și Jeremy Hunt au susținut ideea unui Brexit fără acord comercial între Marea Britanie și Uniunea Europeană.
 
Japonezii, prin vocea ministrului de externe Taro Kono, au avertizat că producătorii lor vor părăsi Marea Britanie în cazul unui Brexit fără acord.

Vă rugăm, nu vrem un Brexit fără acord. Unele companii au început deja să-și mute operațiunile din Marea Britanie în alte locuri din Europa,” a declarat ministrul japonez pentru BBC.
 
Datele oficiale arată că Nissan, Toyota și Honda au circa 50% din producția anuală de 1.5 milioane de mașini din Marea Britanie. Ieșirea britanicilor din Uniunea Europeană a fost stabilită pentru data de 31 octombrie 2019.

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN