Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Investigaţie la CERN, după ce a fost publicat un videoclip cu un ritual de sacrificare umană

Thursday, 18 August 2016, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Videoclipul include ”înjunghierea” unei femei şi este filmat din perspectiva unui spectator care urmăreşte ceremonia de la o fereastră. În punctul culminant al ritualului, spectatorul spune mai multe cuvinte injurioase şi fuge, lăsând camera video pornită.

Ceremonia a fost recreată în faţa unei statui ce îl înfăţişează pe zeul hindus Shiva, expusă permanent în sediul Cern.

”Aceste scene au fost filmate pe domeniul nostru, fără permisiune oficială şi fără să ni se aducă la cunoştinţă. Cern nu tolerează acest tip de şaradă, care poate genera neînţelegeri în legătură cu natura stiinţifică a muncii noastre”, a transmis purtătorul de cuvânt al Cern, într-un e-mail pentru Agenţia France-Presse (AFP), adăugând că investigaţia este o ”problemă internă”.

Videoclipul a generat întrebări cu privire la siguranţa din campusul Cern, scrie news.ro.

Despre măsurile de siguranţă impuse la accesul în campus, purtătorul de cuvânt al Cern a spus că sunt verificate constant cardurile, la fiecare intrare.

”ID-urile Cern sunt verificate în mod sistematic la fiecare intrare în Cern, fie că este zi sau noapte”, a spus el, indicând că cei responsabili de farsă aveau legitimaţii de acces.

”Cern primeşte în fiecare an mii de utilizatori ştiinţifici din toată lumea şi, uneori, unii dintre ei îşi îngăduie să exagereze cu umorul. Aşa s-a întâmplat şi de data aceasta”, a mai arătat e-mailul, fără să dezvăluie posibila identitate a celor responsabili.

Poliţia din Geneva a spus, pentru AFP, că a colaborat cu Cern în privinţa înregistrării video, dar nu a fost implicată într-o investigaţie oficială.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN