Inedit! Cum se mai recrutează spionii în ziua de azi?

Tuesday, 21 May 2019, 19:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Serviciile de informaţii din Slovenia au publicat în premieră în presa slovenă un anunţ de recrutare pentru noi agenţi, având drept obiectiv întinerirea şi modernizarea agenţiei de spionaj din statul ex-iugoslav, relatează AFP.

Acest anunţ se adresează "celor care sunt interesaţi de domeniile informaţiilor şi securităţii, care sunt motivaţi de provocări şi sunt gata să se adapteze metodelor de muncă specifice agenţiei", a precizat Agenţia slovenă de informaţii şi securitate (SOVA), într-o reclamă publicată în cotidianul Delo şi în alte ziare, scrie Dcnews.ro

Candidaţilor, care trebuie obligatoriu să aibă naţionalitate slovenă, li se propun diferite posturi. Diferitele misiuni privesc adunarea de informaţii din surse secrete, schimbul de informaţii cu ţări străine şi întocmirea de analize sau de previziuni.

"Am recrutat foarte puţini agenţi noi în cursul ultimilor ani şi, odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiilor şi a evoluţiei ameninţărilor şi riscurilor legate de securitate, agenţia trebuie să se întărească şi să se împrospăteze cu un personal nou, mai tânăr", explică SOVA într-un comunicat trimis AFP.

Agenţia a decis să recurgă la un anunţ publicitar pentru "a ameliora transparenţa şi a ajunge la un public mai larg".

Anii de austeritate au dus la diminuarea bugetului agenţiei, a cărei reputaţie a fost zguduită în 2015 de izbucnirea unui scandal de ascultări telefonice care a afectat procesul de arbitraj între Slovenia şi Croaţia menit să soluţioneze un diferend transfrontalier.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri