Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grecia va construi noi centre de refugiați pentru a reduce supraaglomerarea de pe insule

Wednesday, 17 August 2016, 20:10 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 10.700 de migranți sunt în prezent găzduiți pe cinci insule grecești care au însă capacitatea de a primi un număr de 7.450 de persoane, potrivit datelor furnizate de guvern.

Organizația Salvați Copiii a a afirmat că migranții trăiesc în 'condiții mizere și nesigure'.

Grecia intenționează să construiască noi centre pentru refugiați cu o capacitate de circa 1.000 de persoane fiecare, pentru a transfera migranții de pe insule sau din alte adăposturi temporare, scrie Agerpres.

Un oficial guvernamental a declarat că procesarea lentă a cererilor de azil — în lipsa cărora migranții riscă să fie trimiși înapoi în Turcia — se adaugă la climatul de nemulțumire în continuă creștere din tabere.

'Ne confruntăm cu o mulțime de probleme pe insule. Oamenii se simt prinși în capcană și nemulțumirea este în creștere. Ei au fost foarte aproape să-și materializeze visul de a ajunge în Europa, însă acest lucru nu s-a întâmplat', a afirmat oficialul, sub condiția anonimatului.

'Ne îndreptăm spre un proces de decongestionare, în timp ce accelerăm procesarea cererilor de azil', a mai spus oficialul. 'Noile facilități vor fi mai bune, cu locuințe mai mici, permanente', a spus el.

Împreună cu migranții de pe insule, pe teritoriul Greciei se află în prezent 57.679 de migranți, față de aproximativ 42.000 câți erau în luna martie. Centrele sale au capacitatea de a găzdui 61.409 de persoane.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN