Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eșecul Amazon care îți arată că tot o să plătim cu bani lichizi. Ce s-a întâmplat în America?

Thursday, 09 May 2019, 19:07 Sursă: REALITATEA.NET

Susținătorii plății cu cardul spun că grupul de consumatori care plătește cu bani gheață este mic. Ei spun că grupul este suficient de mic încât ar avea sens eliminarea necesității de a avea bani la tine, dar și a procesului anevoios de primire a restului, care ocupă prea mult timp la casele de marcat.

În 2017, Amazon a încercat să vadă cum ar arăta un magazin în care plata cash nu este o opțiune și a lansat un lanț de magazine în care poți plăti doar cu cardul. Practic, iei de pe rafturi ce vrei și apoi pleci fără să plătești - doar că la intrare trebuie să scanezi o aplicație de pe telefon.

Obiectele pe care le pui în coș sunt monitorizate de camere și senzori. Plătești apoi pentru ele când ieși din magazin, direct prin contul de Amazon.

Amazon are 12 magazine de acest fel în Statele Unite. Ultimul magazin deschis în New York este diferit, căci acceptă și bani cash. Motivul? Mai multe orașe din Statele Unite au deja sau plănuiesc să implementeze măsuri prin care toate magazinele sunt obligate să ofere clienților și opțiunea de plată cash.

Din acest motiv, magazinele cashless vor fi lăsate în urmă. Din moment ce până și magazinele de la Amazon au ajuns să accepte bani cash, este evident că plata cu bani gheață nu va muri, la fel cum nici meseria de casier nu va dispărea.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN