Doi migranți, tată și fiică, morți în timp ce încercau să ajungă în SUA. Imagini înfiorătoare

Wednesday, 26 June 2019, 11:51 Sursă: REALITATEA.NET

Un salvadorian și fiica lui de doi ani au murit înecați în Rio Grande în timp ce încercau să ajungă în SUA, într-un moment în care politicile administrației Trump împotriva migrației sunt tot mai contestate.

Adaugă părerea ta

Imagini dramatice cu un salvadorian și fiica lui de doi ani, înecați în Rio Grande, fac înconjurul lumii. Cei doi, identificați drept Óscar Alberto Martínez Ramírez și fetița sa, Valeria, încercau să ajungă în SUA.

Potrivit primelor informații, Ramirez trecuse râul cu fiica sa, apoi a încercat să se întoarcă după soție, pe malul celălalt. Fetița s-a panicat însă și a încercat să ajungă la tatăl ei, moment în care amândoi au fost luați de curentul puternic al râului.

Moartea celor doi vine într-un moment în care politicile dure anti-migrație ale administrației Donald Trump sunt tot mai contestate.

Responsabilul interimar al autorităţilor americane de frontieră, John Sanders, şi-a înaintat demisia, în plină polemică asupra condiţiilor de detenţie a minorilor într-unul din centrele din subordinea sa, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Retragerea sa intervine la câteva zile după ce Human Rights Watch a publicat un sever raport asupra situaţiei a 250 de minori izolaţi deţinuţi în centrul din Clint, în apropierea oraşului El Paso (Texas).

Organizaţia neguvernamentală a denunţat în principal lipsa de igienă şi securitate în acest centru suprapopulat în care copiii erau închişi de mai multe săptămâni, nu se spălau regulat şi dormeau chiar pe jos.

Ministerul Sănătăţii (HHS) a anunţat luni că a găsit locuri în centrele de primire pentru majoritatea acestor copii.

Potrivit New York Times, circa o sută de copii au fost plasaţi din nou în detenţie marţi în centrul din Clint, liber de această dată.

 

 

Alte articole din: Ultimele Stiri