Declaraţia scandaloasă a unui lider nazist din SUA: "Trump e o reală oportunitate"

Monday, 08 August 2016, 19:30, Sursă: REALITATEA.NET

Încercarea de a "planta sămânţa" naţionalismului de culoare albă în politica generală - unde ar putea "înflori" şi duce la coaliţii pro-albi - nu va fi uşoară, potrivit preşedintelui Partidului Nazist American, Rocky Suhayda. Însă liderul neo-nazist spune că există totuşi o figura politică ce reprezintă "o reală oportunitate" pentru a deschide acest drum, nimeni altul decât Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA.

"Dacă Trump câştigă, va fi o reală oportunitate pentru naţionaliştii albi, care vor începe inteligent să construiască de la această bază (...) ", a declarat Suhayda la emisiunea să la radio, notează Washington Post.

"Nu trebuie să fie 'anti', cum a fost mişcarea decenii întregi, atât cât trebuie să fie pro-albi. Ştiţi ce zic? Este greu să ne cataloghezi bigoţi dacă nu ne purtăm că un bigot. La asta ar trebui să se gândească mişcarea", a continuat acesta, conform ziare.com.

Liderul nazist a mai spus că "avem o oportunitate minunată, care ar putea să nu mai vină vreodată, la momentul potrivit". "Declaraţiile lui Donald Trump din campanie au arătat că 'viziunile noastre' nu sunt atât de 'nepopulare'", a mai precizat Suhayda.

Liderul neonazist nu este primul militant al supremaţiei albilor care-şi manifestă sprijinul pentru Donald Trump. Anterior, Rachel Pendergraft, coordonatorul naţional al Partidului Cavalerilor - un portdrapel pentru Ku Klux Klan -, a declarat că, mai nou, se foloseşte de candidatura lui Trump ca să atragă noi recruţi.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage