David Koch, miliardar și susținător conservator republican, a murit la 79 de ani

Friday, 23 August 2019, 16:22, Sursă: REALITATEA.NET

David Koch, miliardar american, unul dintre marii sponsori ai cauzelor conservatoare, considerat alături de fratele său drept unul dintre susținătorii curentului extremist în SUA, a murit la 79 de ani.    

Adaugă părerea ta

Miliardarul american David Koch a murit, la 79 de ani, din cauza unui cancer la prostată. Afaceristul american era, alături de fratele său, Charles, unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Mai important, el era cunoscut drept unul dintre sponsorii de bază ai cauzelor conservatoare.

Cei doi frați au făcut din Koch Industries un imperiu industrial, cu afaceri în numeroase domenii, inclusi în producția de petrol.

David Koch și-a folosit banii pentru a susține artele, dar și pentru a sponsoriza centre de excelență în medicină.

Mai cunoscut a devenit însă pentru sponsorizarea cauzelor conservatoare.

Frații Koch au dezvoltat o rețea de campanii conservatoare la nivel local și național, care au susținut Partidul Republican, dar l-au și deplasat mult spre dreapta spectrului politic.

Cei doi au jucat un rol major în multe campanii conservatoate, inclusiv în opoziția față de reforma asigurărilor în sănătate, promovată de Barack Obama, sau față de impunerea de reguli pentru protejarea mediului.

Frații Koch l-au susținut pe Donald Trump, dar s-au și ciocnit cu el pe diverse teme, cum ar fi relația SUA cu partenerii comerciali UE, Canada sau Mexic.

Alte articole din: Homepage