Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai negru scenariu pentru Brexit este aproape de realitate

Monday, 15 October 2018, 12:07 Sursă: REALITATEA.NET

Partidul Democratic Unionist nord-irlandez (DUP), care susţine guvernul britanic condus de Theresa May, consideră că un Brexit în absenţa unui acord între Londra şi Bruxelles este 'probabil inevitabil', a afirmat luni purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Sammy Wilson, transmite Reuters, citată de Agerpres.

''Dată fiind modalitatea în care Uniunea Europeană s-a comportat şi colţul în care a pus-o pe Theresa May, nu există niciun acord pe care să îl întrevăd în prezent şi care să se bucure de o majoritate în Camera Comunelor'', a spus Wilson.

''Aşadar, este probabil inevitabil să ajungem la final (al negocierilor între Londra şi UE, n.red.) fără a avea un acord'', a adăugat reprezentantul DUP.

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a anunţat duminică seara că după întâlnirea cu secretarul britanic Dominic Raab au rămas probleme cruciale nerezolvate.

"Ne-am întâlnit azi cu @DominicRaab şi echipa de negociatori a Regatului Unit. În ciuda unor eforturi intense, unele probleme-cheie sunt încă deschise, inclusiv mecanismul de protecţie pentru Republica Irlanda/Irlanda de Nord, pentru evitarea unei frontiere dure", a scris Barnier într-un mesaj în reţeaua Twitter, preluat de DPA.

Cu cinci luni şi jumătate înainte ca Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord să se retragă efectiv din Uniunea Europeană, negocierile duse de Londra sunt urmărite de toate părţile în dezbaterea asupra Brexit-ului, DUP fiind îngrijorat că orice acord ar putea duce la o desprindere a Irlandei de Nord de restul ţării.

Guvernul May se bazează pe sprijinul unioniştilor nord-irlandezi după ce Partidul Conservator a pierdut majoritatea în parlamentul de la Londra în urma alegerilor de anul trecut.

Posturile de televiziune BBC şi Sky News au relatat miercuri că la 29 octombrie parlamentarii DUP ar putea vota contra bugetului prezentat de guvernul de la Londra dacă un acord asupra Brexit-ului ar introduce noi bariere între provincia Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN