Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai bogat om din China cumpără compania care acordă Globurile de Aur

Friday, 04 November 2016, 14:31 Sursă: REALITATEA.NET

Societatea conglomerat Dalian Wanda (cu interese în diferite industrii), deţinută de magnatul Wang Jianlin, a plătit 1 miliard de dolari pentru Dick Clark Productions, compania care acordă Globurile de Aur şi care se ocupă, de asemenea, de concursul de frumuseţe Miss America şi de Billboard Music Awards, scrie Mediafax.ro.

Compania lui Jianlin, controlează deja lanţul american de cinematografe AMC, al doilea ca mărime din Statele Unite, precum şi Legendary Entertainment, compania co-producătoare a unor filme de succes, printre care "Godzilla" şi "The Dark Knight Rises", care se află în coaliţie cu Sony Pictures.

Se pare că domnul Wang, care se bucură de o avere personală de 32 de miliarde de dolari, în conformitate cu o listă a celor mai bogaţi magnaţi întocmită recent, şi-a propus, într-adevăr, să cumpere companiile care compun industria de divertisment din SUA, pas cu pas.

Mulţi bănuiesc că este doar o chestiune de timp până când chinezul va deveni acţionar principal într-un unul dintre cele mai mari şase studiouri de film de la Hollywood. La începutul acestui an, a fost pe punctul de a cumpăra un pachet de 49% din Paramount Pictures, de la Viacom, înainte ca afacerea să nu fi fost încheiată în urma neînţelegerii părţilor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN