Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentatul din Nisa. Doi albanezi i-au furnizat arme lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Sunday, 17 July 2016, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

Cei doi albanezi sunt audiaţi în prezent de autorităţi, relatează agenţia News.ro.

Patru camionete de poliţie au blocat joi accesul pe Promenade des Anglais, în timpul paradei militare de Ziua Bastiliei. Echipajele au primit, însă, ordinul să plece după încheierea defilării, cu câteva ore înainte de focul de artificii. Astfel, numai 60 de poliţişti au rămas în zonă, deşi pe bulevardul pietonal se strânseseră 30.000 de oameni.

Într-un interviu acordat duminică de premierul Manuel Valls, acesta a avertizat că terorismul va fi parte a vieţii de zi cu zi a Franţei mult timp de acum înainte. "Ameninţarea terorismului este, va fi o problemă fundamentală şi de durată, iar alte vieţi vor fi distruse", a subliniat el.

Noi detalii despre autorul atacului din Nisa. Ce SMS au găsit anchetatorii în telefonul lui

POZE inedite cu atacatorul din Nisa. "Îi plăcea să danseze salsa şi să poarte haine înflorate"

Atacatorul de la Nisa, tratat pentru probleme psihologice timp de cinci ani

Autorul atacului de la Nisa a trimis un SMS către un număr necunoscut, cu puţin timp înainte de masacru, cerând mai multe arme, au declarat surse apropiate anchetei, citate de La Repubblica. Aceasta informaţie vine în condiţiile în care ipoteza ca Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost radicalizat rapid. Cu câteva săptămâni înainte de atac, el şi-ar fi lăsat barbă şi ar fi început să exprime opinii extremiste.

Între timp, autorităţile franceze au reţinut duminică dimineaţă încă două persoane care ar avea legătură cu atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi. Este vorba de un bărbat şi de o femeie

În total, şapte persoane sunt în prezent reţinute, în cadrul anchetei. Cinci oameni – fosta soţie a autorului atacului şi alţi patru bărbaţi – au fost ridicaţi de forţele de ordine la scurt timp după atac.

În cursul audierilor, persoanele reţinute au evocat o radicalizare recentă a suspectului, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, au declarat surse din poliţie. Cu toate acestea, gruparea teroristă Stat Islamic, care a revendicat atacul, nu a fost menţionată de persoanele audiate.  

Anchetatorii încearcă încă să înţeleagă personalitatea lui Bouhlel şi ce l-a împins să comită masacrul.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN