Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţul Papei Francisc, despre NOUA sărbătoare catolică

Sunday, 19 November 2017, 15:50 Sursă: REALITATEA.NET

La slujba oficiată de Suvernaul Pontif la Vatican au fost invitate între 6.000-7.000 de persoane sărace din Italia, Franța, Spania, Germania și Polonia. Papa Francisc, care se consideră pe sine însuși preotul oamenilor săraci, a spus după alegerea sa în 2013 că dorește să conducă o biserică săracă, pentru cei săraci.

Ajutorarea celor săraci este pașaportul către paradis al creștinilor, a spus papa Francisc duminică, în timpul unei slujbe speciale dedicate miilor de oameni săraci veniți din toată Europa, ținută în bazilica Sfântul Petru, informează DPA, scrie agerpres.ro.

"(Săracii) sunt cei care ne deschid drumul către Rai, sunt pașaportul nostru către paradis. Pentru noi, este o datorie evanghelică să avem grijă de ei. Este trist când creștinii se limitează la a urma regulile și a respecta poruncile, ca niște angajați ai Domnului și nu se implică activ în acte de caritate. De prea multe ori avem impresia că nu am făcut nimic greșit așa că suntem mulțumiți, considerându-ne buni și drepți. (...) Dar doar să nu facem rău nu este suficient", a spus papa în predica sa.

În timpul slujbei, papa Francisc a fost asistat de 12 persoane - migranți, săraci, oameni fără adăpost, iar una dintre predici a fost citită de un refugiat sirian.sursa

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN