Peste 1500 de persoane au fost reținute în Turcia, după tentativa de lovitură de stat

Saturday, 16 July 2016, 08:28, Sursă: REALITATEA.NET

Nu mai puțin de 1500 de persoane au fost reținute în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Adaugă părerea ta

Aproximativ 1500 de persoane, în mare parte militari, au fost reținute în urma tentativei de lovitură de stat, potrivit theguardian.com. Numărul lor este aproape dublu față de cel anunțat inițial - 754 - de către Ministrul de Justiție al Turciei, Bekir Bozdag

Potrivit unor surse citate de hurriyetdailynews.com, printre aceștia se numără și ofițeri de rang înalt. CNN Turk anunță că patru dintre ei sunt generali și 29 sunt colonei.

Agenția Anadolu susține că cei reținuți erau membri ai unei organizații apropiate de Gulen.

Turcia a trecut vineri noaptea printr-o tentativă de stat eșuată. După ce o facțiune a Armatei turce a părut că preia controlul asupra punctelor-cheie din Ankara și Istanbul, situația a revenit la normal sâmbătă la primele ore ale dimineții, Guvernul a preluat din nou controlul, iar militarii s-au predat.

Militari turci au ocupat vineri seară zone strategice din Ankara și Istanbul, inclusiv aeroportul Ataturk, podurile din Istanbul si parlamentul din Ankara și au anunțat că au preluat puterea în țară. Pe parcursul unei nopți dramatice, a devenit clar că nu întreaga armată participa la lovitura de stat. Guvernul a anunțat că este încă în control, în vreme ce Președintele Recep Tayyip Erdogan a cerut oamenilor să iasă în stradă și să apere democrația, lucru care s-a întâmplat. Mai multe explozii s-au auzit la Istanbul, unde puciștii ar fi deschis focul asupra populației, iar la Ankara, clădirea Parlamentului a fost lovită de cel puțin o bombă. Ulterior, guvernul și mai multe instituții de securitate, inclusiv structuri ale Armatei, au anunțat că lovitura de stat a eșuat și că guvernul este în control. Erdogan, care a aterizat la Istanbul, s-a adresat triumfător populației.

 

 

Alte articole din: EUROPA