Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Cozile deveniseră un fenomen social în anii 80
Cum făceau românii foamea înaintea Crăciunului din 1989. Securitatea avertiza că oamenii sunt tot mai nemulțumiți
În ultimele luni ale regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu, restricțiile impuse sub pretextul achitării datoriei externe au atins apogeul. La finele lunii noiembrie 1989, în majoritatea orașelor livrarea alimentelor de bază era mult sub necesarul, și așa minimal, impus de autorități prin așa-numita rație. Mai mult, Securitatea semnala creșterea alarmantă a gradului de nemulțumire.
Mircea Geoana
Mircea Geoană cere sistem de educație de la vârsta de doi ani, în România: Este absolut revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copiii tăi sunt analfabeţi funcţional
Secretarul general al NATO, Mircea Geoană, crede, după rezultatele testelor PISA, că este absolut revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copiii din România, trecuţi printr-un sistem de educaţie, sunt analfabeţi funcţional. Gioană consideră că este momentul ca educaţia în România să înceapă de la vârsta de doi ani a copilului. 
Ligia Deca, ministrul Educației
Ligia Deca: Prezenţa la şcoală şi bunăstarea elevilor, foarte importante pentru îmbunătăţirea performanţei elevilor în PISA
Ministrul Educaţiei Ligia Deca afirmă că prezenţa la şcoală şi bunăstarea elevilor, dar şi o nouă modalitate de formare a cadrelor didactice şi motivarea lor în carieră sunt lucruri "foarte importante" pentru îmbunătăţirea performanţei elevilor, motiv pentru care se va acţiona "cu şi mai multă hotărâre" în implementarea măsurilor din noua lege a învăţământului preuniversitar.
Liderul țărănist a plătit de două ori pentru că nu s-a dezis de Maniu
Cum a înfruntat-o Corneliu Coposu pe Ana Pauker. Răspunsul l-a costat ani grei de pușcărie
Deși au fost în tabere politice diametral opuse, Corneliu Coposu și Ana Pauker s-au cunoscut într-un context straniu, chiar în pușcărie. În anii `30, Coposu era un contestatar al Regelui Carol al II-lea, iar Pauker o activistă comunistă de frunte. După ani și ani, la finele celui de-al Doilea Război Mondial, s-au intersectat din nou, iar modul în care fostul lider țărănist a înfruntat-o pe tovarășa de fier ar putea avea legătură cu cei aproape 20 de ani pe care i-a petrecut în închisorile comuniste.
Gest șocant într-o școală din Drăgășani: O învățătoare a interzis unui copil de 6 ani să meargă la toaletă - Cine este și ce pedeapsă riscă
Gest șocant într-o școală din Drăgășani: O învățătoare a interzis unui copil de 6 ani să meargă la toaletă - Cine este și ce pedeapsă riscă
Sfidare totală a unui cadru didactic față de copii de clasă pregătitoare. Gest șocant al unui cadru didactic la o școală din Drăgășani. Un copil de 6 ani a făcut pe el după ce învățătoarea nu i-a dat voie să meargă la toaletă. În tot acest timp, dascălul a fost nepăsător la suferinţa micuțului, care a devenit ținta colegilor săi de clasă, relatează Realitatea PLUS.
Detalii tulburătoare în cazul pedagogului înjunghiat
Detalii tulburătoare în cazul pedagogului înjunghiat: eleva a scos din mânecă un cuțit de 34 de cm, de față cu mama, diriginta și directorul școlii, și a atacat
Adolescenta de 16 ani care luni l-a înjunghiat pe un pedagog pe motiv că acesta o reclamase după ce a găsit-o cu un băiat în internatul liceului din Oradea la care învăţa a fost reţinută marți, 28 noiembrie, şi urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tânăra este acuzată de tentativă de omor. 
Film cu scene interzise minorilor, vizionat de un grup de elevi de clasa a patra, la recomandarea profesoarei
Film cu scene interzise minorilor, vizionat de un grup de elevi de clasa a patra, la recomandarea profesoarei. Directoarea școlii: "Au început să se dezbrace..."
Mai mulți elevi de clasa a patra, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, din Iași, au trecut printr-o experiență de neuitat. La alegerea profesoarei de educație fizică și sport, aceștia au mers la Ateneu pentru a vedea un film. Cu toate acestea, au rămas dezorientați când directoarea școlii a început să strige că filmul trebuie oprit.
Andreia Bodea este de 13 ani directoarea Colegiului Caragiale
Mesaj controversat al directoarei Colegiului "Caragiale" din București. Foarte mulți părinți nu ne lasă să ne facem treaba
Mesaj controversat al directoarei Colegiului Național "I. L. Caragiale" din București. Andreia Bodea, profesoară de franceză, traducătoare și scriitoare, susține că tot mai mulți elevi nu mai învață pentru că modele de reușită socială sunt reprezentate tocmai de oameni cu o educație modestă. În plus, dascălul a afirmat că la colegiul pe care-l conduce foarte mulți părinți nu-i mai lasă pe dascăli să-și facă treaba.