Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul demis al Muncii confirmă: Pensiile vor crește cu 40%, din septembrie

Friday, 21 February 2020, 07:25 Sursă: Realitatea.NET

"Aşa este legea. (...) Îmi pare rău, trebuie să o spun: PSD întreţine această frică, PSD întreţine întrebările încontinuu pe acest subiect. Dimpotrivă, banii sunt în buget. (...) Cresc pensiile. Este lege în vigoare. Da, vom creşte pensiile", a declarat ministrul Muncii.

 Legislaţia în vigoare prevede mărirea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie 2020.

Ministrul demis al Finanțelor  a afirmat că PSD a aprobat legea cu privire la majorarea pensiilor fără sursă de finanţare, cu un impact negativ de 24 de miliarde de lei în bugetul pe anul acesta.

„În legea pensiilor - şi aici vedeţi iresponsabilitatea şi incompetenţa celor de la PSD, pentru că au trecut o lege a pensiilor prin Parlament care arată un impact negativ de 24 de miliarde de lei în 2020. A trebuit să preiau această gaură de 24 de miliarde, să fac rost de bani să-i pun în buget. Despre asta vorbim. Acesta este efectul. Deci 2,5% din PIB, să faci rost de bani şi să plăteşti doar la pensii suplimentare. Ştiţi cât este gaura pe care ne-au lăsat-o pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Deci, au aprobat o lege fără sursă de finanţare, nu este asumată. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Cât despre declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că majorarea pensiilor s-ar putea face cu 4% şi nu cu 40%, Florin Cîţu a menţionat că „deocamdată” banii pentru majorarea pensiilor cu 40% sunt prevăzuţi în bugetul pe anul acesta.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-21 13:52:04
Andronic

Dacă nu eradicat plățile către statul roman ale firmelor din cifrele de afaceri nu mai era nicio problema cu plata pensiilor și a alocațiilor.

Alte articole din: ECONOMIE