Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Logan MCV are zilele numărate. Ce model îi va lua locul la uzina Dacia din Mioveni

Monday, 26 October 2020, 15:03 Sursă: automarket

Presa auto a relatat anterior că Dacia va lansa un model nou cu 7 locuri ca înlocuitor pentru Lodgy și Logan MCV, scrie automarket.ro

Informațiile de la vremea respectivă încep acum să prindă contur, în contextul în care oficialii Dacia au confirmat că producția lui Logan MCV la uzina de la Mioveni se oprește. „Ultimele modele Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare”, au precizat reprezentanții Dacia pentru agenția de presă Mediafax.

În același timp, oficialii constructorului de la Mioveni au confirmat practic dezvoltarea unui nou model, fără să ofere însă informații concrete în acest sens.

„În ceea ce privește reînnoirea acestui model, se lucrează deja la soluții inteligente de dezvoltare, care vor face din viitoarea generație a acestui tip de vehicul una diferită de precedentă”, au mai precizat oficialii Dacia.

Lodgy, înlocuit cu o un model cu o caroserie apropiată de un SUV și design „aventuros”

În primăvară, presa franceză anunța că Dacia va înlocui Lodgy cu un model complet nou cu 7 locuri care va avea o lungime de circa 4.5 metri, o caroserie apropiată de cea a unui SUV și un design mai aventuros.

Cunoscut intern sub numele de cod RJI, noul model al cărui nume nu este cunoscut va avea la bază aceeași platformă ca noile generații Sandero și Logan. 

Recent, Dacia a confirmat că uzina de la Mioveni nu va mai produce nici noua generație Sandero, ci doar versiunea Sandero Stepway.


Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Alte articole din: ECONOMIE