Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

13.00: Kovesi, audiată din nou la secţia de anchetare a magistraţilor

Wednesday, 06 March 2019, 20:54 Sursă: REALITATEA.NET

Laura Codruța Kovesi a declarat pentru Realitatea TV că a aflat prin intermediul presei că va fi audiată pe data de 7 martie, iar ulterior a primit citarea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată pe 15 februarie la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Sebastian Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Laura Codruța Kovesi este audiată de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție exact ziua în care președinții din Parlamentul European – liderii grupurilor politice și președintele forului – vor decide următorii pași de urmat în privința numirii procurorului-șef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL