Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zegrean, despre decizia privind imunitatea preşedintelui: Va avea relevanță, vor mai fi președinți

Thursday, 13 November 2014, 10:38 Sursă: agerpres.ro

"Va avea relevanță pentru că nu se încheie lumea cu acest președinte. Vor mai fi președinți și de aici încolo", a afirmat Zegrean, înainte de ședința în care, printre altele, se discută și excepția ridicată de Firea.

Zegrean a evitat să dea un răspuns despre limitele imunității, recomandând jurnaliștilor să caute în Constituție, "care dă răspuns la toate întrebările".

Președintele CCR a făcut trimitere la articolul 84 din Constituție când a fost întrebat dacă șeful statului nu are imunitate absolută.

CCR dezbate, joi, excepția de neconstituționalitate a senatoarei PSD Gabriela Firea în legătură cu imunitatea șefului statului, excepție ridicată în procesul în care ea a contestat decizia Parchetului General de suspendare a anchetării președintelui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuză pe șeful statului de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL