Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vrei să îţi deschizi o afacere? Poţi primi 25.000 de euro de la Academia de Studii Economice

Friday, 08 May 2015, 15:47 Sursă: REALITATEA.NET

Tinerii români cu idei bune de afaceri pot câştiga o finanţare nerambursabilă de până la 25.000 de euro pentru deschiderea propriei firme.

Banii sunt acordaţi în urma unei competiţii de planuri de afaceri organizată de Academia de Studi Economice, care a lansat trei proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de şase milioane de euro, prin care acordă sprijin financiar debutanţilor în afaceri, potrivit Adevarul.ro.

Proiectele conţin şi o componentă universitară, însă finanţările sunt disponibile oricărui cetăţean român cu un proiect viabil.

Banii vor fi acordaţi în urma unei competiţii de planuri de afaceri, iar jumătate dintre câştigători trebuie să fie studenţi sau să aibă între 18 şi 25 de ani. Înainte de competiţia decisivă, cei interesaţi pot participa la un stagiu de pregătire a planului de afaceri, în cadrul incubatorului de afaceri al universităţii.

“Cam 2% dintre studenţii de la ASE sunt deja antreprenori sau au o înclinaţie înnăscută pentru afaceri. Nu avem speranţe foarte mari în privinţa succesului tuturor acestor proiecte, în condiţiile în care statisticile arată că doar 10% dintre ele se maturizează în afaceri prospere. Pentru noi este important să construim o comunitate de tineri interesaţi de afaceri şi câteva poveşti de succes care să-i inspire să urmeze calea antreprenoriatului”, a explicat Florin Anghel, lector universitar şi coordonator al ASE Startup, unul dintre cele trei proiecte similare câştigate de ASE, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ce condiţii sunt impuse

Chiar dacă sunt „gratis”, banii vin la pachet cu câteva obligaţii care îi pot speria pe cei fără experienţă în afaceri. Principala condiţie este ca beneficiarii sprijinului financiar să nu închidă firma timp de cel puţin trei ani. Altfel, pe lângă eşecul afacerii, antreprenorii trebuie să suporte şi returnarea grantului.

De asemenea, antreprenorii trebuie să creeze cel puţin două locuri de muncă pe care să le menţină cel puţin şase luni după finalizarea proiectului, adică până în iunie 2016. Nu în ultimul rând, modul în care sunt folosiţi banii trebuie să corespundă planului de afaceri prezentat în cadrul competiţiei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL