Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Votul prin corespondență pentru Diaspora, trei zile pentru înregistrare. Număr record de români înscriși

Monday, 19 October 2020, 15:57 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Au mai rămas trei zile pentru înregistrarea românilor din străinătate la votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate că au mai rămas doar trei zile pentru înregistrarea ca alegători prin corespondenţă, termenul-limită fiind data de 22 octombrie 2020.  

Într-un comunicat de presă, se face un nou apel către cei din Diaspora să opteze pentru votul prin corespondență, „ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus”.

Biroul electoral pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării a anuțat că a definitivat cele 76 de candidaturi pentru alegerile parlamentare în Diaspora din partea a opt partide politice şi doi independenţi. Este vorba de următoarele partide: PNL, Alianţa USR-PLUS, Pro România, PMP, PSD, UDMR, Partidul Ecologist Român şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), alături și de doi candidaţi indepedenţi.

Alegerile în Diaspora se vor desfăşura pe 5 şi 6 decembrie.  

Termenul final la care românii din afară ţării pot opta pentru votul prin corespondenţă este 21 octombrie, a anunţat ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Până luni după-amiază, 28.183 de români din străinătate s-au înscris pe site-ul votstrainatate.ro, iar 3.939 au optat pentru votul la urne.

Toate informațiile privind procedura de înscriere la votul prin corespondenţă sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următorul link:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL