Violul din Vaslui: Viceprimarul din Văleni îşi apără comuna. Declaraţie surprinzătoare

Thursday, 23 July 2015, 18:31 Sursă: REALITATEA.NET

Acesta a precizat că din cauza acestei situații intens mediatizate, întreaga comunitate locală are de suferit, la fel cum are de suferit întreg județul Vaslui.

"Din păcate, este un caz care ne afectează ca imagine. Poate este și o mediatizare excesivă, e o presiune prea mare pe noi. Văleni nu este o comună de violatori sau de criminali, este o comună de oameni gospodari, care muncesc, care au mers în străinătate și s-au întors pentru a-și face un rost. Pe acei tineri nu-i putem izola, deocamdată nu știm dacă ei sunt sau nu vinovați. Justiția își va spune cuvântul, ei acum sunt suspecți. Dacă se va dovedi că au greșit, vor plăti așa cum cer legile acestei țări. Normal că o astfel de faptă este reprobabilă, dar să lăsăm justiția să se pronunțe', a declarat viceprimarul comunei Văleni, conform Agerpres.

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, a declarat, miercuri, că va avea o întâlnire cu reprezentanții tuturor structurilor Ministerului Administrației și Internelor din județ pentru a discuta cu privire la acțiunile care trebuie întreprinse pentru evitarea unor situații precum cea a violului comis de cei șapte tineri din Văleni, caz extrem de mediatizat în ultimele zile.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz.

Inspecția Judiciară a informat că efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii ale săvârșirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunțat cu privire la măsurile preventive luate față de cei șapte inculpați în cazul fetei violate la Vaslui, cât și de către procurorii care au participat în ședințele de judecată.

În tot acest timp, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui susțin că desfășoară permanent campanii de prevenire a abuzurilor sexuale, în special în mediul rural, în scopul informării persoanelor cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască și să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor la viața sexuală.

Zeci de persoane fizice dar și reprezentanții unor asociații și-au anunțat prezența la Vaslui, pe data de 14 august, când va avea loc un nou termen în proces, pentru a o susține pe tânără.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL