VIDEO. #SEPOATE. Cum arată NORMALITATEA în România?

Wednesday, 08 November 2017, 20:14 Sursă: REALITATEA.NET

Cel mai modern vagon de tren din România, cu scaune ergonomice, aer condiționat, mochetă, internet, radio și TV, a ajuns, luni, în stația CFR Suceava, circulând atașat la garniturile de tren aparținând Companiei naționale de căi ferate, pe liniile cu trafic intens. Pe pagina de Facebook a fost postat un nou mesaj în care un tânăr vorbeşte despre normalitate în România.  

Adaugă părerea ta

"Un român vorbește despre normalitate în țara noastră. Da, despre asta este vorba în campania #sepoate: reintroducerea normalității pe calea ferată din România! Aveți răbdare să-l ascultați.

Vagonul care este simbolul campaniei este doar un mijloc prin care comunicăm că, dacă noi, sindicaliștii, putem, Guvernul n-are de ales! Semnați și voi pentru investiții în infrastructura feroviară și în condițiile de călătorie în gări, la casele de bilete, în trenuri sau online pe www.petitieonline.com/sepoate", se arată în mesaj.  

Modernul vagon de clasa a doua se va afla în Suceava timp de o săptămână, în cadrul campaniei naționale #SEPOATE, inițiată de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV), prin care se atrage atenția asupra condițiilor precare în care a ajuns calea ferată din România.

Demersul este însoțit de o petiție online — www.petitieonline/sepoate și de o campanie de strângere de semnături offline.

Lansarea locală a campaniei #SEPOATE din stația CFR Suceava a avut loc în prezența reprezentanților naționali ai sindicatului feroviarilor, vicepreședintele Dan Jucan și secretarul general Viorel Istrate, a directorului regionalei CFR Iași, Radu Pipa, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și a viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, toți semnând petiția pentru introducerea în Proiectul de țară a investițiilor obligatorii în calea ferată și în toată infrastructura de transport a României.

Potrivit inițiatorilor, ținta campaniei este să ajungă la peste două milioane de semnături, iar prin acest demers se dorește obținerea unui consens din partea tuturor decidenților din politică și administrație, pentru a-i convinge că ''fără investiții capitale și plasate corect, Calea Ferată Română va muri''.

CFR a pus la dispoziția federației sindicale pentru această campanie, cu titlu gratuit, un vagon de clasa a doua, modernizat în România, ce va călători, câte o săptămână, către cele opt regionale CFR din țară.