Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

#Colectiv. MAE, anunţ de ultimă oră despre victimele decedate în străinătate

Thursday, 19 November 2015, 14:09 Sursă: REALITATEA.NET

“Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din țările în care au fost transferați cetățenii români care ulterior au decedat în străinătate, respectiv Ambasada României la Londra, Ambasada României la Haga, Ambasada României la Paris, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Bonn, s-au implicat în gestionarea acestor cazuri, conform competențelor legale, atât în relația cu autoritățile locale, cât și cu familiile cetățeniilor decedați, acordând permanent asistentă consulară de specialitate”, se arată în comunicatul MAE.

Până în acest moment, din cei opt cetățeni români decedați în străinătate, au fost repatriați în România cinci, urmând ca trupurile neînsuflețite a altor celorlalți trei să fie repatriate în cursul zilei de joi, 19 noiembrie 2015, respectiv vineri, 20 noiembrie 2015.

Drept urmare, astăzi va ajunge în România trupul neînsuflețit al unui cetățean român decedat în Marea Britanie, iar în cursul zilei de mâine vor ajunge în România trupurile neînsuflețite ale altor doi cetățeni români, decedați în Marea Britanie și Germania.

“Din respect faţă de familiile victimelor şi conform prevederilor legale referitoare la respectarea vieţii private, MAE nu va comunica public detalii cu privire la identitatea victimelor sau coordonate privind transportul trupurilor neînsufleţite”, anunță Ministerul de Externe.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că nu este instituția abilitată să comunice informații referitoare la situația medicală a cetățenilor români, răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi transferați în străinătate.

Potrivit MAE, misiunile diplomatice și oficiile consulare române s-au ocupat, în mod prioritar, de toate formalitățile legate de contractarea societăților de pompe funebre și de eliberarea documentelor necesare.

De asemenea, reprezentanțele române au menținut în permanență legătura cu autoritățile locale competente, depunând toate diligențele posibile pentru accelerarea procedurilor inițiate pe plan local, care au presupus anumite investigații de natură medico-legală și judiciară, respectiv înregistrarea deceselor și autorizarea transporturilor funerare.

În urma acestor demersuri, s-a reușit soluționarea tuturor formalităților impuse de legislațiile locale în cel mai scurt timp posibil. MAE precizează că durata procesului de repatriere este determinată de procedurile legale interne din statele respective.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL