Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veşti bune pentru şoferi la început de an! Benzina şi motorina s-au ieftinit

Monday, 02 January 2017, 08:42 Sursă: REALITATEA TV

Potrivit peco-online.ro, un site care monitorizează preţurile carburanţilor din staţiile Petrom şi OMV la nivel naţional, la o staţie OMV din Salonta, judeţul Bihor, benzina putea fi cumpărată cu 4,48 lei litrul, iar motorina cu 4,60 lei.

Preţurile variază la acelaşi furnizor în funcţie de oraş, dar şi de staţia de alimentare. Spre exemplu, în Bucureşti, la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei, benzina costă 4,82 lei, iar motorina 4,79 lei. La staţia Rompetrol de pe DN1, preţul unui litru de benzină 95 este egal cu cel al motorinei: 5,5 lei.

PREŢURI MAI MICI LA POMPĂ

Petrom Şoseaua Alexandriei, Bucureşti
benzină 95 - 4,82 lei
motorină - 4,79 lei

Lukoil Aviaţiei, Bucureşti
benzină 95 - 4.90 lei
motorină - 4.89 lei

OMV Romaero Băneasa, Bucureşti
benzină 95 - 5.02 lei
motorină - 5.02 lei

MOL Băneasa, Bucureşti
benzină 95 - 5.04 lei
motorină - 5.03 lei

Rompetrol DN1
benzină 95 - 5.05 lei
motorină - 5.05 lei

Sursa: Realitatea TV 

Scăderea preţului la pompă contrazice motivul pentru care Liviu Dragnea cerea ca ieftinirile din Codul Fiscal să fie amânate.

"Este vorba despre interesul unor mari companii din România. Şi anume taxa pe stâlp si supraaciza. Guvernul va analiza cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate următorul aspect. Preţul petrolului se află la un nivel minim istoric mondial. Cum naiba se face că la noi în România avem cel mai mare preţ din UE la pompă", spunea Dragnea.

Ultimele date publicate de Comisia Europeană, în 12 decembrie, arată însă o altă realitate. Preţul mediu al benzinei, fără taxe, era mai mic în România decât în Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda şi Spania. După reducerea TVA şi a accizei, de la 1 ianuarie, România stă şi mai bine în topul european. 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL