Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste bună pentru elevi și profesori! Urmează o ZI LIBERĂ, în scurt timp

Thursday, 28 September 2017, 10:44 Sursă: REALITATEA.NET

Anul acesta, UNESCO a stabilit ca data de 5 octombrie să fie considerată Ziua Internațională a Educației. Potrivit Ministerului Educației, fiecare școală poate decide ce se va întâmpla în acea zi: unele școli pot închide, altele pot organiza diverse activități. 

De altfel, Ministerul Educaţiei a confirmat, pentru realitatea.net, că, "în conformitate cu prevederile articolului 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, „unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie  - Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului”".

De asemenea, mai menţionează sursa citată, contractul colectiv de muncă unic, valabil la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar, nu include ziua de 5 octombrie în categoria zilelor libere.

În 2016, o parte din școli și-au anunțat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte școli i-au chemat pentru a sărbători împreună. Conform emaramures.ro, aproape toate școlile din Capitală au fost închise, însă în Baia Mare, Bistrița, Cluj și Brașov elevii au fost prezenți la școală.

În oricare dintre variante, pe elevi și profesori îi așteaptă o zi de relaxare săptămâna viitoare.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL