Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unde şi-ar fi dorit Neagu Djuvara să moară, de fapt. Şi-a notat dorinţa într-una dintre cărţi

Saturday, 31 March 2018, 20:00 Sursă: REALITATEA.NET

"Mi-aş dori să mor pe un vapor. Când nu voi mai putea să scriu, am să încerc să îmi găsesc un loc pe un vas cu pânze, din ăsta de comerţ, care face încojurul lumii. Atunici, dacă mori, te aruncă direct în mare. Să terminăm cu  poveştile acelea, cu înmormântări complicate, cu alaiuri şi cu discursuri", nota Neagu Djuvara, în cartea "444 de fragente memorabile ale lui Neagu Djuvara". Fragmentul, mai jos:

Reamintim că slujba de înmormântare a lui Djuvara a avut loc la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din strada Polonă, nr. 50, prohodul fiind oficiat, la cererea expresă a lui Neagu Djuvara, de către episcopul greco-catolic de Bucureşti. Au fost prezenţi, la invitaţia familiei, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române şi parohul comunităţii catolice de limbă franceză din Capitală.

Intelectuali şi personalităţi importante au fost alături de marele istoric pe ultimul drum, printre ei Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Mihail Şora, Constantin Bălăceanu-Stolnici şi Nicolae Manolescu. 

Istoric, filozof, jurnalist şi romancier, Neagu Djuvara a încetat din viaţă, joi, 25 ianuarie, la 101 ani.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL