Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

FOTO-VIDEO Cel puțin trei oameni AU MURIT și alți șase au fost răniți după ce un tren de călători A DERAIAT în Scoția

Wednesday, 12 August 2020, 15:08 Sursă: Realitatea.net, BBC

Autor: Baragan Daniela

 

UPDATE 20.00 Cel puțin trei oameni au murit, printre care și conductorul trenului, și alți șase au fost răniți, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat de Poliția britanică a transporturilor. Cei șase au fost internați în spital.

Poliția britanică a transporturilor a anunțat că familia conductorului de tren a fost informată de moartea acestuia.

Poliția a mai transmis că, după ce a fost securizată zona, căutările continuă pentru fi siguri că au fost identificați toți pasagerii.

A fost demarată o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la deraierea trenului de călători. Trenul a deraiat în jurul orei 11.43 a.m. , ora României, și călătorea de la Aberdeen spre stația Glasgow Street.

Premierul Nicola Sturgeon a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor morți în accident, pe contul său de Twitter.

UPDATE 16.00 Autoritățile nu au anunțat, încă, numărul victimelor în urma deraierii trenului.

 

"Ne ocupăm de un incident survenit pe calea ferată la Stonehaven, la 15 km sud de Aberdeenshire, unde a deraiat un tren", a transmis poliţia pe Twitter, menţionând că s-a solicitat ajutor la ora locală 09.43 (08.43 GMT) şi la faţa locului se află ambulanţe şi maşini de pompieri.

O fotografie publicată pe Twitter a arătat un elicopter al serviciilor de salvare, alături de peste 25 de maşini de poliţie şi salvare pe un câmp din apropiere de locul accidentului, survenit într-o zonă împădurită. Potrivit BBC, 30 de autovehicule erau la fața locului, inclusiv un elicopter de urgență. 

Şefa Executivului scoţian, Nicola Sturgeon, a indicat, la rândul ei, pe Twitter că este vorba de un "incident extrem de grav" şi a asigurat că menţine contactul cu compania de căi ferate şi serviciile de urgenţă pentru a fi la curent cu evoluţia situaţiei.

Ploile puternice înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri, în Scoţia, au provocat inundaţii şi întârzieri în traficul feroviar.

Căile ferate scoţiene (Network Rail Scotland) au anunţat în această dimineaţă că echipele companiei "au lucrat toată noaptea pentru a menţine reţeaua deschisă, în pofida ploilor torenţiale şi a descărcărilor electrice", dar "există totuşi perturbări pe mai multe rute".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL