Moarte suspectă într-o secţie de poliţie din Capitală! Tânărul de 26 de ani avea SPLINA RUPTĂ

Friday, 07 March 2014, 15:07, Sursă: REALITATEA TV

Un tânăr de 26 de ani, ridicat de poliţişti pentru că solicita ilegal taxe de parcare, şi-a găsit sfârşitul la secţia 10. Familia victimei acuză oamenii legii că l-au bătut până l-au lăsat fără suflare. Poliţiştii susţin însă că tânărului i s-a făcut rău. Analizele medicilor legişti îi contrazic, însă: victima a decedat din cauza unei rupturi de splină şi a acumulării de sânge în cavitatea abdominală.

Adaugă părerea ta

Daniel obişnuia să păzească parcările din zona Pieţei Unirii. Acolo a fost văzut în viaţă ultima oară de prietenii săi. "L-a luat pur şi simplu. Nu l-a imobilizat. L-a luat ca pe un câine şi l-a aruncat în faţa maşinii. L-a aruncat în maşină şi a plecat cu el şi a fost dus".

"Poliţia să ne bată în halul ăsta pe banii noştri nu dacă suntem ţigani sau minorităţi să ne omoare în halul ăsta", a spus Marin Cimpoieru, din cadrul Alianţei pentru Unitatea Romilor.

În aceeaşi seară, Poliţia ar fi anunţat familia că băiatul a fost reţinut. O oră mai târziu, rudele au aflat că tânărul a murit chiar la secţia de poliţie. Cauzele decesului: anemie, ruptură de splină şi hemoragie în zona cavităţii abdominale. Prietenii sunt convinşi că Daniel a fost bătut de poliţişti, pentru că ar avea urme de violenţă pe corp.

"Mi l-au omorât. Nu se poate într-o ţară, în secolul ăsta. Sub unghii sânge, capul spart, genunchii sunt făcuţi praf. A fost bătut în ultimul hal". Acuzaţiile la adresa poliţiştilor de la secţia 10 nu se opresc aici. Mai mulţi tineri susţin că şi ei au fost torturaţi în trecut.

"La garajul de la secţia 10, de pe Stelea Spătaru, te înjură, te bate, îşi spune că eşti un vierme care trebuie strivit. Unul se crede că e Bruce Lee, altul că e Van Damme, urlă, loveşte cu picioarele, cu pumnii. Au electroşocuri, ne bat cu bâtele. De cele mai multe ori, ne leagă cu cătuşele de calorifer şi ne bate.
Ne pun să extragem bileţele cu număr ca să vadă care ne bate2", au povestit oamenii.

La cei 26 de ani, Daniel spera să ajungă ospătar şi cerea bani în parcări pentru a-şi întreţine mama grav bolnavă. Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze. Pentru că vorbim despre o moarte suspectă, cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul Capitalei.

Alte articole din: SOCIAL