Un procuror controversat se întoarce în DNA

Tuesday, 15 October 2019, 16:33 Sursă: REALITATEA.NET

Un procuror controversat se întoarce în DNA. Potrivit jurnaliștilor de la Lumea Justiției, procurorul Cornel David Deca, fost șef la DNA Brașov, este înscris la concursul pentru o funcție de execuție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Adaugă părerea ta

Fostul șef de la DNA Brașov a plecat din parchetul antiorupție în luna iunie a acestui an, după eșecul din dosarul de mărturie mincinoasă pe care i l-a deschis liderului ALDE, Calin Popescu Tăriceanu.

Potrivit luju,ro, Deca a fost colaborator al Serviciului Român de Informații în dosarul ,,Ferma Băneasa". Jurnaliștii spun că în acest dosar s-a dovedit că peste 50 la sută din stenogramele înregistrărilor despuse erau alterate sau falsificate.

Ancheta retrocedării nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa îi implică, printre alții, pe Călin Popescu Tăriceanu, jurnalistul Dan Andronic, miliardarul israelian Beny Steinmetz sau Remus Truică. Potrivit luju.ro, Cornel Deca este cercetat într-un dosar deschis la Secția Specială de Cercetare a Magistraților.

Pe ordinea de zi a Sectiei pentru procurori a CSM de joi, 17 octombrie 2019, este programata sustinerea interviului de catre candidatii inscrisi la "concursul pentru numirea in functie de executie in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie". Printre acestia se numara si Cornel David Deca.