Un obiect găsit în România, printre cele mai mari MISTERE ale omenirii

Monday, 28 March 2016, 14:47, Sursă: REALITATEA.NET

Este foarte simplu să ajungi "obsedat" de minunăţiile care se află pe Pământ. Multora le place să creadă că pot desluşi orice mister, însă acest lucru nu e tocmai adevărat.

Adaugă părerea ta

În 1973, câţiva muncitori din Aiud au descoperit trei obiecte miserioase în pământ. Aceştia au chemat un specialist, care a identificat două dintre corpuri, spunând că este vorba despre fosile care au câteva milioane de ani, însă cel de-al treilea obiect este un mister deoarece este realizat din aluminiu, element chimic care nu avea cum să existe înaintea erei noastre. Nici la 40 de ani de la descoperirea lui, cercetătorii nu au descoperit provenienţa obiectului. Mulţi s-au grăbit să spună că este vorba de o rămăşiţă a unei nave extraterestre.

"Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcţional şi că a fost pierdută, dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a râului", a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme in Galaxie“, apărută în anul 1983.

Obiectul a fost analizat în Elveţia, scrie efemeride.ro, unde s-au confirmat rezultatele de la Măgurele. Mai mulţi specialişti au declarat că ar avea o vechime de 250.000 de ani, însă datele de laborator indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani.

"Călcâiul" de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.