Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcii mai câștigă o licitație în România. MAI dă 46 de milioane de euro pe 326 de autobuze

Thursday, 27 June 2019, 12:09 Sursă: REALITATEA.NET

TEMSA, care este unul dintre cele mai importante branduri auto din lume, cu peste 50 de ani de experienţă în producţia de autobuze şi midibus, va exporta în România 326 autobuze LD12 SB. TEMSA, care a câştigat licitaţia Ministerului Afacerilor Interne din România cu un acord de 46,5 milioane de euro, va livra autobuzele pentru a fi folosite de soldaţii români şi de unităţile responsabile de siguranţă, scrie G4media.ro

Vorbind la ceremonia de semnare a protocolului de vânzare dintre TEMSA şi Ministerul Afacerilor Interne al României, Evren Ünver, reprezentantul True Value Capital Partners, a spus: „Europa are un loc foarte important în obiectivele noastre de creştere. Această vânzare în România va servi obiectivelor noastre pentru Uniunea Europeană pentru anul 2019 şi va consolida poziţia TEMSA pe piaţă. Autobuzele noastre vor spori eficienţa transportului de personal al Ministerului Afacerilor Interne al României şi confortul pentru consumatorii noştri finali, cum ar fi membrii poliţiei”.

Directorul executiv al TEMSA, Hasan Yildirim, a declarat: „Exportul joacă un rol important nu numai pentru noi, ci şi pentru cifrele de creştere ale ţării noastre. Vom livra cele 326 de autobuze care vor fi produse la Adana, în România, într-o perioadă de doi ani. Doresca ca această vânzare, care va aduce o contribuţie pozitivă la cifrele noastre de export, să fie benefică pentru TEMSA şi pentru industria auto din Turcia”.

Context. Mai multe firme și asocieri de firme turcești au câștigat licitații de sute de milioane de euro în România. Cele mai cunoscute sunt contractele mari de infrastructură, dar extrem de controversat e și contractul semnat de Primăria Capitalei cu Otokar pentru autobuze.

La întâlnirea dintre Recep Tayyip Erdogan și Viorica Dăncilă din noiembrie 2018 de la Ankara, preşedintele Turciei a spus: ”Țelul nostru este să atingem cifra de 10 miliarde de dolari de schimb comercial. Bineînțeles că datorită pașilor comuni vom ajunge să atingem acest țel. Cifrele comerciale în primele luni ale anului 2018 au crescut cu 23%”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL