Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tolo.ro, noi dezvăluiri despre neregulile de la ISU. Cum au afectat sponsorizările controalele

Monday, 07 December 2015, 08:48 Sursă: REALITATEA.NET

În anii 2012-2014, pompierilor li se impusese de către conducerea ISU un plan de cules sponsorizări. Drept răsplată, firmele care îi sponsorizau pe pompieri erau favorizate la eliberarea de autorizații și la controale, potrivit tolo.ro.

Potrivit unui magistrat militar, care a judecat arestarea pompierilor George Matei și Antonina Radu, "sponsorizările fac parte din lanțul de vinovății care au dus la catastrofa de la clubul Colectiv", pentru că, odată sponsorizați, pompierii nu-i mai pot controla corect pe cei de la care primesc bani, mai notează sursa citată.

Gazeta Sporturilor a solicitat conducerii ISU să facă public cîți dintre cei 24 de sponsori care apar în revista "Dealul Spirii" din septembrie 2014 au fost controlați, cîți au primit autorizații și cîți au fost amendați. Toți cei care au cerut au fost autorizați, potrivit răspunsului oficial. Restul aveau deja autorizații sau nu aveau nevoie.

Printre sponsori apar mari companii multinaționale de construcție și utilități, precum Apa Nova sau Strabag. Apare magazinul lui Dorin Cocoș, Titan Shopping Center, sau mall-ul din Băneasa, prin societatea mamă Băneasa Developments SRL. Apar Banca Raiffeisen, firma Euro Construct și Anchor Group, corporația care deține mall-ul Plaza România.

Din 2012 și pînă în 2014, cel puțin jumătate dintre ei n-au fost controlați niciodată. În medie, la eșantionul de 24 de sponsori s-a dat puțin peste o amendă pe an, mai notează tolo.ro.

O altă neregulă descoperită de jurnalişti se referă la lipsa recunoaşterilor din teren, vreme de aproape 5 ani. În lipsa benzinei, pompierilor de la Intervenție li s-a ordonat de la IGSU să nu mai facă vreme de patru ani recunoașterile la care erau obligați prin Ordinul ministrului de Interne nr. 1134 din 2006.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL