Sute de tineri, în pericol la Romexpo. Au fost evacuaţi de urgenţă de pompieri

Saturday, 27 August 2016, 18:07, Sursă: REALITATEA.NET

Oameni în pericol la Romexpo. O întâlnire a internauților din România era să se sfârșească prost. Peste o mie de tineri au fost înghesuiți într-o sală cu o capacitate de doar 500 de locuri. Participanții s-au călcat în picioare și au leșinat din cauza lipsei de aer.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a afirmat la Realitatea TV că tinerii au fost evacuaţi de urgenţă şi că trei persoane au ajuns la spital.

Câteva sute de persoane care participau la prima ediţie a conferinţei YouMeet, organizată de fanii YouTube, au fost evacuate, sâmbătă din sala Mihai Eminescu a complexului expoziţional Romexpo după ce pompierii care asigurau prevenirea unor situaţii de urgenţă în complex au constatat că numărul de persoane a depăşit cu mult capacitatea sălii, arată ISU Bucureşti-Ilfov. Filmări cu evacuarea au fost încărcate pe YouTube, scrie news.ro.

Şeful de tură al pompierilor de la secţia de pompieri din Romexpo a verificat dacă evenimentul YouMeet respectă standardele de siguranţă. În urma verificării acesta a constatat că numărul persoanelor din sala Mihai Eminescu a depăşit cu mult capacitatea spaţiului pus la dispoziţie de organizatori, arată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

„În cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului că este o stare posibil generatoare de urgenţe, motiv pentru care s-ar impune evacuarea,  coordonată, a ocupanţilor. Concomitent, dispozitivul de intervenţie al ISUBIF prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD şi s-a solicitat sprijinul poliţiei şi jandarmeriei pentru evacuarea în siguranţă a participanţilor”, a declarat căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Participanţii au refuzat să evacueze sala chiar şi în ciuda faptului că organizatorii au pus la dispoziţie un alt spaţiu, de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, în Pavilionul C1 al complexului expoziţional.

„Pe fondul cazurilor medicale apărute şi a tensiunii existe în rândul participanţilor, faţă de situaţia creată, s-a luat decizia de anulare a evenimentului şi de evacuare progresivă a persoanelor către exteriorul clădirii”, mai arată Daniel Vasile.

Inspectorii de prevenire de la ISU Bucureşti-Ilfov verifică acum modul în care au fost respectate dispoziţiile legale ce revin organizatorilor de evenimente cu public numeros, mai arată instituţia.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI CELE MAI BUNE OFERTE AICI!!!