Timp de trei zile au băut numai cafea. Rezultatele neaşteptate ale experimentului

Sunday, 18 May 2014, 16:34 Sursă: REALITATEA.NET

Umbla o vorba care spune de mult timp ca aceasta bautura este diuretica, iar efectul pe care il are asupra organismului este de deshidratare. Totul se bazeaza pe studii si argumente stiintifice, dar cercetari mai noi vin cu alte concluzii.

Adaugă părerea ta

Cafeaua deshidrateaza. Este atat de vechi verdictul asta, ca aproape ca ne-a intrat in sange si nimeni nu isi mai pune problema daca e sau nu adevarat. Originea acestui mit vine din anii ‘20 cand studiile sugerau ca printr-o singura doza de cofeina (data sub forma unei pilule) creste si nevoia de a urina si de aici ideea de deshidratare, scrie foodstory.ro.

Cafeaua este o bautura complexa, care contine si minerale, antioxidati si compusi activi, ce actioneaza asupra organismului. Iar proprietatile ei pot fi modificate si prin felul in care este preparata (la filtru, la ibric).

Un studiu adus in zilele noastre, si publicat in ianuarie 2014 de cercetatorii de la Universitatea Birmingham, Marea Britanie, arata insa ca un consum moderat de cafea nu afecteaza in niciun fel hidratarea organismului.

Cercetatorii le-au cerut celor 50 de subiecti sa bea in fiecare zi, timp de trei zile la rand, fie 4 cani de apa, fie 4 cani de cafea, fara sa schimbe nimic in restul obiceiurilor lor alimentare. Singurele restrcitii au fost alcoolul si exerciiile fizice extenuante. Testele de urina si de sange facute dupa acest experiment nu au aratat nicio diferenta de hidratare intre zilele in care subiectii au baut doar cafea fata de cele in care au baut apa.