Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tigările mentolate dispar din România. Când intră în vigoare directiva europeană

Saturday, 22 February 2020, 17:53 Sursă: Realitatea.NET

Tigarile mentolate si cu capsule nu vor mai putea fi comercializate in Romania incepand cu 20 mai 2020, producatorii si comerciantii avand obligatia sa se asigure ca pana la aceasta data niciun pachet din aceasta categorie nu va mai exista pe piata.

Interdictia de a comercializa tigari mentolate este una dintre masurile prevazute de Directiva Europeana a Tutunului, transpusa si in legislatia din Romania.

Marii producători și comercianții au obligația să se asigure că în data de 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate nu va mai exista la vânzare în România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului.

Un expert din cadrul Ministerului Sănătății explică faptul că prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. În pus, prin aromele „prietenoase”, aceste produse din tutun favorizează debutul fumatului.

Statisticile arată că mai mult de jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani îşi aleg ţigările în funcţie de ambalaj, iar peste 30% și le selectează în funcţie de gust.

Cele mai căutate, în rândul țigărilor cu arome, sunt cele mentolate.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-22 18:47:11
mircea

În curând, uniunea europeană va reglementa si ce fe de hârtie să folosim, pentru ca sa ne ștergem la .... nas.

2020-02-22 22:35:50
Carlos S.

Țigările mele preferate se numeau Carpați fără filtru si costau 2,50 lei. Cind aceste țigări au dispărut m-am lăsat de fumat după 30 de ani. Alte țigări nu mi-ai plăcut să fumez cu atât mai puțin țigări cu filtru sau electronice.

Alte articole din: ACTUAL