Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ţi-ai pătat bluza preferată? Află cum să scapi de cele mai frecvente pete

Friday, 02 February 2018, 14:51 Sursă: REALITATEA.NET

În cazul în care ai pete de sânge pe haină, acestea ies dacă ţii locul pătat sub jet de apă rece, timp de câteva minute. După curăţarea petei, articolul vestimentar se spală cu apă caldă şi mult detergent.

Oţetul este ideal pentru îndepărtarea urmelor de antiperspirant de pe haine. Petele de transpiraţie se scot cu o soluţie de apă şi oţet (faci un amestec care să conţină jumătate apă, jumătate oţet). De asemenea, petele de cafea se curăţă cu ajutorul apei sărate. Materialul se ţine o oră în apă, apoi se clăteşte. Cu siguranță atât femeile, cât și bărbații s-au pătat de fond de ten. Pentru a elimina pata de fond de ten freacă ușor cu miez de pâine, iar pata dispare!

Petele proaspete de grăsime se scot cu ajutorul pastei de dinţi. Se pune pastă de dinţi pe pată, se lasă să se usuce, apoi se curăţă cu o perie sau se pune pe pată făină până se absoarbe făina. Apoi se spală cu apă şi detergent. Petele de cerneală şi pix se curaţă cu lapte. Asta ajută, însă, doar dacă petele sunt proaspete. Conform click.ro, petele de parfum ies cu glicerină caldă, apoi se clătesc normal.

Dacă ai pete de ulei de floarea-soarelui sau de măsline, le poți scoate cu ajutorul detergentului de vase.
Şi petele de motorină, benzină sau ulei de maşină şi-au găsit inamicul. Ele pot dispărea cu ajutorul dizolvantului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL