Caz de "propagandă teroristă" în Ilfov. Ancheta, începută după un pont la linia telefonică antitero

Thursday, 29 March 2018, 15:48 Sursă: REALITATEA.NET

DIICOT, la sesizarea Serviciului Român de Informații, efectuează cercetări faţă de un cetățean român de naționalitate palestiniană, în vârstă de 30 ani, suspectat de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu și instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Adaugă părerea ta

În urma verificărilor întreprinse a rezultat că suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acțiunile derulate de organizații teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalități de a ajunge în Siria și de a comite atentate teroriste, se arată într-un comunicat.

În cursul zilei de astăzi procurorii DIICOT- Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare și sisteme informatice.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.33 al.1 lit e şi art. 33² alin. 4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului”, se mai precizează în document.

Potrivit SRI, operațiunea a fost deschisă pe baza unei informații primite de la un cetățean prin linia telefonică antiteroristă.